Van je hobby je werk maken

✨ Van side hustle (in bijberoep) naar fulltime inkomen ✨

... is dat jouw ultieme droom maar lijkt het niet realistisch omdat je handgemaakte producten of diensten levert?

Weet dan dat dit heel goed mogelijk is! 🤩

Hoe ik dat weet? Ik heb dat precies zo gedaan met Prints by Mi!

En ik wil graag mijn kennis delen zodat ook jij kunt groeien en van je hobby je werk kunt maken.

Voordat ik Prints by Mi was begonnen, werkte ik namelijk ruim 15 jaar in de (online) marketing & PR branche. Dit heeft zeker bijgedragen aan het succes van Prints by Mi, hoewel ik voor het grootste gedeelte onderneem vanuit gevoel. Dit betekent dat ik "de regels" ken wat betreft online groei, het opzetten van een sterk merk en het aantrekken van de ideale doelgroep. Maar dat op een manier doe wat ongeforceerd is en wat bij mijn persoonlijkheid past. En ik kan dat ook voor jou doen!

Stressvrij ondernemen en zonder het gevoel te hebben te moeten verkopen, lijkt je dat ook wat?

In september 2019 ben ik Prints by Mi begonnen, als side hustle naast het parttime werken in loondienst en het moederschap. In de zomer van 2020 ben ik er serieus mee aan de slag gegaan en in januari 2022 heb ik mijn vaste parttime baan vaarwel gezegd! Het is zo geweldig om elke dag creatief bezig te zijn en te kunnen doen wat zoveel voldoening geeft.

Streef jij hier ook naar dan ben je hier op het juiste adres. 😍

Ik wil namelijk dolgraag mijn (online marketing) kennis doorgeven!

Herken je dit?

✔️ Je hebt voor je gevoel een mooie website/webshop maar verwacht meer bestellingen dan je nu hebt.
✔️ De bezoekers die je hebt bestellen meestal niet en je weet niet waar dit aan ligt.
✔️ Zo nu en dan ontvang je een mail of DM met een vraag (potentiële klant!) maar nadat je diegene hebt beantwoordt hoor je niks meer.
✔️ Alle kosten lopen door maar je verkoopt niet genoeg waardoor je motivatie steeds verder wegzinkt.
✔️ Je bent van mening dat je waanzinnige producten hebt maar kan ze maar niet op de juiste manier naar buiten brengen.
✔️ Je kijkt teveel naar anderen en twijfelt soms aan jezelf.
✔️ Je volgt allerlei adviezen op maar de resultaten blijven uit.

Of misschien krijg je al met regelmaat bestellingen maar zit je ook nog in loondienst. Je bent voor je gevoel alleen maar aan het werk! Je droomt ervan om volledig te gaan ondernemen maar weet niet of je hier goed aan doet. Je wilt dolgraag weten hoe je kunt opschalen zodat je kunt gaan doen wat je het allerliefste doet: creatief bezig zijn.

Wat nu?

Laat ik even eerlijk zijn: je kunt zo in ieder geval niet doorgaan.

Weet in ieder geval dat bovenstaande niet vreemd is en dat het overgrote deel van de ondernemers (in spe) hier mee te maken hebben gehad. Zelftwijfel hoort er soms ook gewoon bij en ik heb er ook gewoon last van, net als iedereen. Maar weet ook dat je soms teveel in je hoofd kunt gaan zitten en je met simpele technieken al vooruitgang kunt boeken. Je moet bovenstaande zien als triggers om gericht aan het werk te gaan. You got this!

Droom je ervan om:

🤍 Van je hobby een winstgevende business te maken?
🤍 Elke dag het geluk en vrijheid te ervaren van online ondernemen?
🤍 Leuke klanten om je heen te hebben waar je energie van krijgt?
🤍 Meer tijd voor jezelf (en je gezin) te creëren?

En nee, je hoeft niet elke dag verplicht op social media te zijn, bakken met geld uit te geven aan online advertenties of te werken met influencers. Je hoeft geen winacties te doen of duizenden volgers te hebben en je hoeft ook niet te leren hoe je met funnels moet werken. Dat heb ik allemaal ook nooit gedaan.

Ik kan je helpen!

Na mijn studie Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam in 2007 ben ik direct in de online marketing gaan werken, tot 2022. Een schat aan ervaring dus! Doordat die branche zo breed is heb ik door de jaren heen veel ervaring opgedaan in:

 • Google Analytics
 • search engine advertising (SEA)
 • e-mail marketing
 • branding
 • conversie optimalisatie
 • online usability
 • zoekmachine optimalisatie (SEO)
 • grafisch design (Photoshop)
 • bouwen van websites
 • social media
 • offline marketing
 • PR

Ben je benieuwd voor welke bedrijven ik zoal heb gewerkt, bekijk dan mijn LinkedIn profiel.

Belangrijk om te weten: hoewel ik veel kennis heb over marketing, pas ik eigenlijk alleen de basis toe voor mijn business. 😮 Hoe dan? Hoor ik je denken. Nou, uit tijdgebrek (hallo momlife!) en ook omdat heel veel hiervan niet nodig zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat jouw ideale klant je kunt vinden en daarna draait het om jou en jouw product. Je kunt nog zo'n gelikte webshop of een perfecte feed hebben maar als je niet vindbaar bent en als mensen geen goed gevoel hebben zullen ze ook niet bij jou bestellen.

Het is belangrijk om gerichte basiskennis te hebben over marketing (wat bij jouw bedrijf of side hustle past) maar het is belangrijker om te weten wat voor toegevoegde waarde je hebt voor de juiste persoon. En daar kan ik je bij helpen!

 • Website & social media check

  Online is de plek om dagelijks bestellingen te realiseren! Maar hoe doe je dat precies, hoe zorg je ervoor dat je een constante stroom aan orders hebt? Hoe zet je social media goed in?

  🤫 Verrassing: je hoeft geen duizenden volgers te hebben. Je hoeft ook niet dagelijks te posten. En geld uitgeven aan online advertenties is ook niet nodig. Wat dan wel? Je moet onder andere onderscheidend zijn, weten wie je doelgroep is en een kwalitatief goed product hebben. De Website & social media check helpt je verder en daarna kun je gericht aan de slag met verbeterpunten. De check is inclusief een online call om alle punten samen door te nemen.

  Yes, dit wil ik! 
 • 1-op-1 sessie

  Het kan zijn dat je gerichte vragen hebt waar je antwoord op zou willen. Of omdat je de diepte in wil over bepaalde onderwerpen. Dan biedt een 1-op-1 sessie uitkomst. Met mijn jarenlange ervaring in de (online) marketing branche kan ik je zeker helpen.

  Ruim 15 jaar zorgde ik er namelijk voor dat bedrijven hun doelen haalden op online gebied. En wat ook fijn is: ik heb zelf ook een webshop dus ik weet vaak precies de dingen waar je mee kunt zitten. Het is soms ook gewoon heel fijn om met iemand te sparren die je helemaal begrijpt.

  Er komt bij het ondernemen zoveel om de hoek kijken, dat kan er soms voor zorgen dat je niet meer weet waar te beginnen. Vooral creatievelingen kunnen hier gedemotiveerd van raken, wij willen vaak namelijk gewoon mooie dingen maken. Helaas moet je ook zakelijk gezien alles op orde hebben, anders blijft jouw hobby inderdaad slechts een hobby. Handig: De 1-op-1 sessie is online en neem je per uur af.

  Ja, ik investeer in mezelf! 🥳 
 • Combi deal

  Ga voor beide diensten: de Website & social media check + een 1-op-1 sessie. Investeer in jezelf, je geluk en je toekomst. Je zult er geen spijt van krijgen!

  Dit wil ik! 

Voor creatieve ondernemers ✨

1 van 3

FAQ

Ik heb nog geen bedrijf of side hustle, kan ik dan ook bij jou terecht?

Ja dat kan! Het is verstandig om op het begin al advies in te winnen zodat je goed van start kunt gaan en niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Je moet wel weten wat jouw (specifieke) doelen zijn anders kan je ook niet gericht er naartoe werken.

Voor welke creatievelingen is dit geschikt?

Voor iedereen die handgemaakte producten of diensten levert! Ik heb voor deze niche gekozen omdat ik hier zelf ook in zit. En het viel mij op dat creatieve mensen steengoed zijn in mooie dingen maken maar niet weten hoe ze hun mooie handgemaakte producten en diensten het beste naar buiten kunnen brengen, op een manier wat bij ze past.

Waarom zijn de sessies slechts een uur?

Ik pas zelf de "1-Hour Rule" toe. Omdat ik als ondernemer en moeder simpelweg tijd tekort kom maar tegelijkertijd heel wat moet gebeuren. De 1-Hour Rule houdt in dat je in een uur gefocust en gericht aan de slag gaat. Zodat je weer verder kan in plaats van dingen vooruit schuift.