Over mij

luxe gepersonaliseerde taarttoppers cupcake prikkers eetbare prints op maat

 

Wat leuk dat je meer over mij wilt weten! Ik ben Michelle, het gezicht achter Prints by Mi (en zo weet je ook gelijk waar “Mi” voor staat). Ik ben getrouwd met Nick, moeder van twee actieve jongens en kan vol trots zeggen dat ik van mijn passie mijn werk heb gemaakt. 😍

 

Sinds 2007 was ik werkzaam in de (online) marketing en PR. Ruim 15 jaar ben ik in die branche werkzaam geweest, voor verschillende bedrijven en in verschillende functies. Van Online Marketing Specialist tot PR & Marketing Manager, I did it all. Hoewel ik het voor het grote deel wel naar mijn zin had was het zeker niet mijn passie. Er waren dan ook genoeg momenten geweest waarbij ik dacht: "Is dit het?". De hele dag achter een bureau, in en uit meetings, in de avond thuis komen... Mijn introverte persoonlijkheid maakte het kantoorleven ook niet makkelijker trouwens!

Het begin van Prints by Mi

In 2019 ben ik Prints by Mi begonnen. Met mijn achtergrond was het niet lastig om online iets op te zetten. Het volhouden was een ander verhaal. Ik heb eerder twee webshops gehad, in kleding (Royalty Fashion in 2008) en sieraden (#STATEMENT in 2013) maar dat kon mijn aandacht niet lang vasthouden. Toch ging ik vol enthousiasme aan de slag met Prints by Mi!
Echter, door de drukte van een jong gezin en de komst van onze tweede kind heb ik eigenlijk niet heel veel aan de webshop gedaan. Ik had ook een heel ruim aanbod omdat ik het lastig vond om een niche te kiezen: naast taarttoppers verkocht ik ook gepersonaliseerde posters, stickers en bedrukte artikelen. 

De banner van mijn oude webshop

Al vrij snel kwam ik erachter dat ik bedrukken helemaal niet leuk vond. Oeps! En ook posters en stickers maken en ontwerpen sprak mij niet aan. Maar taarttoppers maken, daarvan had ik gelijk zoiets van: ✨WOW!✨

Tijdens mijn zwangerschapsverlof in de zomer van 2020 ben ik mij echt gaan focussen op taarttoppers. Het maken van cupcake toppers volgde snel. Zelfs in mijn kraamweek heb ik bestellingen gemaakt, zo leuk vond ik het haha! 

Van passie naar bedrijf

Ik werkte al een paar jaar parttime bij een bedrijf waar ik verantwoordelijk was voor de marketing activiteiten. Daarnaast runde ik Prints by Mi. Parttime op kantoor, de webshop, de kids en een man die ook ondernemer is... het was gewoon teveel allemaal! 

De webshop groeide en groeide en op een gegeven moment was ik tot 's avonds laat aan het werk en stond ik weer om zes uur 's ochtends op om bestellingen op tijd af te hebben. Hoewel de webshop goed liep vond ik het zo eng om mijn vaste parttime baan op te zeggen!

Toevallig was het ook in deze tijd dat ik veel deed aan persoonlijke ontwikkeling. Ik heb toen bewust de keuze gemaakt om voor mijn eigen geluk te kiezen, ook al vond ik het super spannend en vonden veel mensen het maar gek wat ik deed. Hoe vaak ik wel niet te horen kreeg of het wel liep, mijn "bedrijfje".. Of dat het maar een vreemd product was zo'n taarttopper. Maar ik ging voor mijn passie en in maart 2021 werd ik fulltime ondernemer! Ik ben gaan investeren in verschillende apparaten, heb meer materialen ingekocht en niet lang daarna kwam er een foodprinter bij zodat ik ook eetbare prints kon maken.

Mooiste wat er is


Creatief bezig zijn, mooie producten ontwerpen en mensen blij maken, dat is voor mij echt het mooiste wat er is. Een ander denkt misschien dat ik oppervlakkig werk doe maar zo zie ik het totaal niet. Ik mag een bijdrage leveren aan een bijzondere dag en na afloop wordt mijn product vaak bewaard als aandenken. Bij het zien ervan geeft het mensen een positief gevoel en ze worden herinnerd aan een mooie gebeurtenis in hun leven. Daar is helemaal niets oppervlakkigs aan, toch? 🤎

Naast taartdecoratie bied ik sinds kort ook digitale producten aan. Met mijn templates en planners help ik creatieve ondernemers op eenvoudige - maar doeltreffende - wijze hun marketing en branding naar een hoger niveau te tillen. Komt al die jaren marketing ervaring toch nog van pas! 😉