Side hustle starten: mijn ervaring

Side hustle starten: mijn ervaring

Een side hustle: heb jij er een? Je hoort het steeds vaker maar wat is het eigenlijk precies? Een side hustle is een activiteit waarmee je geld verdient, naast je vaste baan.

Precies zo was ik in 2019 begonnen en inmiddels is mijn side hustle uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf!

Dus mocht je in jouw eigen side hustle proces zitten of zit je erover na te denken om iets voor jezelf te beginnen naast jouw vaste baan, lees dan verder. Misschien haal je er inspiratie uit door mijn ervaring te lezen.

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: een side hustle starten met als doel snel geld verdienen gaat je niet lukken. Of nou ja, zeg nooit nooit maar ik acht de kans klein. Want iets voor jezelf beginnen naast je huidige baan en misschien ook nog eens naast het moederschap, daar moet je veel toewijding en geduld voor hebben! Want een bedrijf laten groeien en klanten aantrekken kost veel tijd en je moet hoe dan ook investeren. Als je dan iets kiest waar je geen affiniteit mee hebt dan zul je al gauw ermee stoppen. Dus kies in ieder geval iets waar je happy van wordt! Dan geeft het jou veel voldoening en dat maakt dat je het volhoudt, ook als je nog geen winst maakt en alleen maar investeert (want ook dit hoort er soms bij en zeker op het begin)!

Zoals eerder gezegd ben ik in 2019 Prints by Mi begonnen. Ik heb door de jaren heen al eerder webshops gehad maar in branches waar ik niet echt wat mee had (kleding en sieraden). Hoewel ik hier wel een inkomen uit haalde, hield ik het niet vol omdat ik er simpelweg niets mee had. En omdat je veel met je side hustle bezig moet zijn om het te laten groeien, gaat dit je op een gegeven moment tegenstaan.

Ik had helemaal zin in Prints by Mi! Ik heb 15 jaar ervaring met online marketing dus de technische kant was geen probleem. Het was op het begin vooral veel uitproberen, ik richtte mij toen op veel meer dan alleen taartdecoratie en dat maakte het ook direct lastiger want je spreekt niemand echt aan omdat je aanbod heel breed is. Zo deed ik tasjes en etuis bedrukken, had ik gepersonaliseerde posters, taarttoppers en allerlei interieur deco. 

Ik kwam erachter dat ik bedrukken echt niet leuk vond (en hier baalde ik enorm van omdat ik hier speciaal dure apparaten voor had aangeschaft) en dat ik totaal geen inspiratie had om posters te ontwerpen, ik had er simpelweg niets mee. Maar taarttoppers en ik, dat was gelijk een match made in heaven haha!

Op het begin beschouwde ik mijn webshop als hobby, een creatieve uitlaatklep naast mijn parttime baan in de marketing en het moederschap. Ik kreeg af en toe een bestelling, poste zo nu en dan op social media. Ik besteedde er niet echt aandacht aan, mijn gezin ging voor en ik was ook nog zwanger van onze tweede.

Tijdens mijn verlof in de zomer van 2020 ging ik me steeds meer richten op taarttoppers en ik had besloten om alle andere producten weg te halen zodat de focus op taarttoppers lag. Niet lang daarna kwamen daar cupcake toppers bij. Langzaamaan kwamen er steeds meer bestellingen en zelfs in mijn kraamweek was ik bestellingen aan het maken, zo leuk vond ik het!

De webshop groeide enorm op een organische manier, ik weet nog zo goed dat ik mega blij was maar ook extreem moe. Ik had twee jonge kinderen, werkte parttime en deed de bestellingen daardoor in de avond wanneer de kids sliepen en in de vroege ochtend (mijn wekker ging standaard om 6 uur af). Ik was gesloopt!

Op 1 januari 2022 was ik volledig gaan ondernemen! Ik denk wel een van de engste beslissingen wat ik ooit had gedaan want ik had een vast contract en een leuke functie met veel vrijheid. Maar dat gevoel van voor mezelf gaan was zo sterk dat ik het simpelweg moest volgen!

Dus dat is mijn side hustle reis in een notendop. Als ik advies moet geven dan zou ik zeker aanraden om een side hustle te starten! Je gaat er zoveel van leren! Maar vergeet niet dat het tijd kost. Je kunt niet binnen no time tig bestellingen binnenkrijgen en je kunt er ook niet binnen no time van leven. Het is veel investeren, dingen uitproberen, fouten maken en jezelf tegenkomen. Tegelijkertijd is het ook een van de mooiste dingen wat er is!

Heb je zelf een side hustle en hoe ervaar jij het tot nu toe? 

Liefs,

Michelle

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 3